Halle Bailey over 'Little Mermaid'-remake: 'Nooit gedacht dat ik Ariel zou mogen spelen'

De actrice is opgegroeid met een hele andere Ariel.

In 2019 kregen we te horen dat de jonge actrice Halle Bailey gecast was als de kleine zeemeermin in Disney's live-action remake van de klassieke The Little Mermaid. De nodige mensen waren tamelijk verbaasd over de casting, maar Bailey zelf ook.

De actrice, voornamelijk bekend van de serie Grown-ish, liet zich er tijdens een recent interview over uit: "Toen ik kreeg te horen dat ik het was geworden kon ik mijn oren niet geloven. Ik was er echt door gechoqueerd. Zelfs toen ik al werd gecontacteerd voor de casting dacht ik meteen van: 'Ik? Als Ariel?'"

Heel anders
Bailey is net zoals de nodige onder ons met een heel ander beeld van Ariel opgegroeid, en dacht dus dat zij eigenlijk geen enkele kans had voor de rol: "Het beeld dat ik altijd van Ariel heb gehad is een meisje met rood haar, een witte huid en een lange staart" vervolgt Bailey.

"Ik vond haar altijd geweldig, en nog steeds. Ik hou van haar, net zoals iedereen. Maar de Ariel de we allemaal kennen hebben we nu al zo lang gezien..."

Het iconische personage van de Little Mermaid werd in 1989 ingesproken door Jodi Benson. Nu neemt dus Bailey het stokje over.

NieuwsFilm

meest populair