De meeste van de grootste box office teleurstellingen werden gemaakt na 2010

De meeste van de grootste box office teleurstellingen werden gemaakt na 2010

Enkele van de grootste box office mislukkingen uit de geschiedenis zijn pas onlangs verschenen.

Als je op zoek gaat naar de grootste box office teleurstellingen aller tijden, zul je erachter komen dat het merendeel van films recent gemaakt is. Zo is de grootste box office teleurstelling aller tijden nog steeds de film John Carter uit 2012.

De film werd in die tijd gemaakt voor 263 miljoen dollar, maar hierbij zijn de kosten van de marketing en distributie niet meegenomen. John Carter bracht uiteindelijk 285 miljoen dollar op, maar distributeur verloor alsnog ruim 200 miljoen dollar door overige marketing en distributie kosten.

Meer Disney mislukkingen
Op de tweede plaats van grootste box office teleurstellingen staat weer een Disney-film, namelijk Gore Verbinski's The Lone Ranger uit 2013. De film kostte destijds 215 miljoen dollar om te maken, en bracht 260 miljoen op.

Nog steeds maakte de film ruim 190 miljoen dollar verlies, door overige marketing en distributie kosten. Andere Disney box office mislukkingen zijn Tomorrowland met een verlies van 164 miljoen dollar, en Mars Needs Moms met een verlies van 166 miljoen dollar.

Hoger risico model
Andere films die behoren tot deze lijst zijn The 13th Warrior (1999), Pan (2015), Mortal Engines (2018), Cutthroat island (1995) en Sinbad: Legend of the Seven Seas (2003). Het is vooral op te merken dat de meeste van deze mislukkingen na 2010 zijn gemaakt.

Dit is wel begrijpelijk aangezien de budgetten van films steeds groter worden. Hollywoods huidige model speelt meer in op hoge risico-films met hoge inkomsten, en soms hoge verliezen.

NieuwsFilm

meest populair