Wist je dat: Ben Affleck ooit bijna Superman geworden was in plaats van Batman?

Wist je dat: Ben Affleck ooit bijna Superman geworden was in plaats van Batman?

Amper voor te stellen...

Een leuk nieuwtje over het nooit gemaakte project Superman Lives is online verschenen. Misschien wist je dit al en anders, graag gedaan.

Voordat deze in ontwikkeling ging met Tim Burton achter de camera en Nicolas Cage in de titelrol van Krypton's Man van Staal, werd het script geschreven door regisseur Kevin Smith (Clerks) die een bijzondere andere acteur op het oog had voor het alter-ego van Clark Kent.

Dit was namelijk niemand minder dan Ben Affleck. Daarnaast stond Michael Rooker (Guardians of the Galaxy) op het verlanglijstje als schurk Lex Luthor.

Het verhaal dat Smith aan het uitwerken was, bleek heel ambitieus, zoals de derde akte waarin Superman het moest opnemen tegen een gigantische spin. Die climax werd later alsnog gebruikt in Wild Wild West.

Beter op zijn plek als duistere vleermuis
De keuze voor Affleck was ook niet zo heel raar, want hij heeft in zes titels van Smith gespeeld en de twee zijn dus goed bevriend. Het blijft gissen wat voor interessante Superman hij zou hebben neergezet.

Maar zoals bekend eindigde hij, na een valse start met Marvels' Daredevil, tweemaal in het pak van DC's Batman (binnenkort driemaal), een performance waar hij tot op heden nog steeds om geroemd wordt.

NieuwsFilm

meest populair