Deze prijzen kan 'Spider-Man: No Way Home' alvast op zijn buik schrijven

De commissie houdt zich aan de regels, geen uitzonderingen...

Door de opwinding en overweldigend positieve ontvangst van Spider-Man: No Way Home (93% op Rotten Tomatoes en meer dan $1,5 miljard dollar aan de box-office) krijg je zo langzamerhand het idee dat er de nodige prijzen gewonnen kunnen worden.

Zelfs de Oscars sluit men niet uit. Deadline meldt nu echter dat de organisatie van de BAFTA-awards de 27e Marvelfilm links laat liggen.

De reden dat Spidey niet in aanmerking komt voor de prestigieuze festiviteiten van 2022, is naar verluidt te wijten aan het feit dat Sony Pictures Entertainment de titel niet beschikbaar heeft gesteld op het exclusieve streamingplatform voor hun leden.

De eerste stemronde werd afgesloten op 3 januari. Sommige theorieën beweren dat de studio de titel opzettelijk niet heeft geüpload om de theatrale exclusiviteit te behouden. Een succesvolle beslissing.

Verklaring:
"NWH voldeed niet aan de geschiktheidscriteria en kwam daarom niet in aanmerking voor deelname. Zoals uiteengezet in ons rulebook, moet elke film toegankelijk zijn voor stemgerechtigden op 'BAFTA View' voorafgaand aan het sluiten van de stemmingsronde om eerlijkheid en pariteit voor iedereen te garanderen. Dat wilde de distributeur niet".

Marvelfilms verdienen regelmatig nominaties voor de BAFTA-awards, waarbij vaak de visuele effecten grotendeels worden benadrukt. Een BAFTA-award bepaalt doorgaans de verwachting van wie koploper wordt en wie de grootste kanshebber is bij andere prijsuitreikingen.

NieuwsFilm

meest populair