'The Batman' krijgt een rating: is 'ie R-rated of toch niet?

'The Batman' krijgt een rating: is 'ie R-rated of toch niet?

De nieuwe The Batman-film krijgt toch een PG-13 rating.

Nog twee maanden en dan komt The Batman uit in de bioscoop. De hype rond de langverwachte DC Comics-blockbuster groeit alleen maar.

Meerdere trailers en een rits aan merchandise heeft laten zien wat fans mogen verwachten van de nieuwe release, waaronder een relatief duistere invalshoek ten aanzien van het materiaal rond de gemaskerde superheld. Afgelopen dinsdag was er nog een grote update rond de film, en kregen we de rating te horen.

PG-13 film
Waar sommigen gezien het zeer duistere materiaal dat we tot nu toe zagen, wellicht verwacht hadden dat de film R-Rated zou worden, blijkt dat helaas niet het geval. The Batman is, zoals een vrij traditionele blockbuster, PG-13.

Dat komt volgens de MPAA omdat de film "sterk geweld en verontrustende content" bevat. Verder zit er "drugsgebruik, grof taalgebruik en wat suggestief materiaal" in.

De film speelt zich af in het tweede jaar van Batman als gemaskerde burgerwacht. Hij krijgt te maken met de wel erg geraffineerd werkende Riddler, die het voorzien heeft op de elite van Gotham City en op Bruce Wayne zelf. Dat belooft dus een vrij persoonlijke strijd.

In maart moet de film in de bioscoop te zien zijn.

NieuwsFilm

meest populair