Organisatie van de Academy Awards gaat voor jongste presentator ooit

Organisatie van de Academy Awards gaat voor jongste presentator ooit

Tom Holland is in beeld...

Gisteren maakte onze Wouter bekend dat de Oscars (waar kijkers de laatste jaren steeds minder interesse voor toonden) dit jaar toch weer gepresenteerd gaan worden, na een aantal edities zonder host.

En voor deze baan heeft de organisatie nu Spider-Man en Uncharted-acteur Tom Holland (25) op het oog toen die interesse toonde.

De uitreiking zelf heeft de afgelopen jaren verschillende veranderingen ondergaan na steeds negatievere recensies over de presentatoren en het format in het algemeen uit het recente verleden.

De ceremonie van 2021, die vanwege de coronapandemie in april werd gehouden in plaats van gebruikelijk in februari, bereikte een dieptepunt in kijkcijfers, een daling van meer dan 50% ten opzichte van 2020.

Waarmee het allemaal begon
Komiek Kevin Hart werd bevestigd als gastheer in 2019, maar trad af nadat homofobe grappen over hem weer naar boven kwamen. Dat jaar ging de uitreiking door zonder gastheer en sindsdien is dat zo gebleven.

Het is op dit moment onbekend of de gesprekken tussen Holland en de organisatie positief waren, maar mocht hij de baan krijgen, wordt hij de jongste persoon die ooit de Oscars gepresenteerd heeft.

Die onderscheiding behoort nu nog toe aan Anne Hathaway, die in 2011 op 28-jarige leeftijd co-host was naast de bekritiseerde James Franco.

NieuwsFilm

meest populair