Heel vroeg in 'No Time to Die' onthult de film het lot van James Bond open en bloot

Dat hadden we niet gezien!

Jim Pedd 14 January 2022 19:30 in Algemeen
No Time To Die-regisseur Cary Joji Fukunaga onthult dat er een easter egg in een van de eerste scènes van de film zit die het lot van James Bond al laat zien.

De film was in oktober vorig jaar in de bioscoop te zien, na meerdere malen uitgesteld te zijn als gevolg van het coronavirus. Het was de laatste film met Daniel Craig als James Bond, en eentje die positief ontvangen is en wereldwijd 774 miljoen dollar opbracht.

Easter egg in No Time To Die
No Time To Die is de eerste film in de franchise waarin James Bond aan het einde om het leven komt. Hij is geïnfecteerd met de nanobots van Safin en besluit op diens eiland te blijven terwijl raketten uit de lucht regenen en de complete compound verwoesten. Waarbij Bond dus ook om het leven komt.

Tijdens een interview met Variety vertelt regisseur Fukunaga dat de dood van Bond helemaal aan het begin onthuld wordt. Tijdens zijn bezoek aan Matera, Italië, brengt Bond een eerbetoon aan het graf van Vesper Lynd. Daar zie je twee skeletten die een als notitie gebeeldhouwde steen vasthouden. In het Latijn staat daarop geschreven: "Wat jij bent was ik ooit, en wat ik ben zal hij worden".

Het is een moment dat maar even te zien is, in een wide shot van Bond die bij het graf van Vesper staat. "Dus het stond aan het begin geschreven", aldus Fukunaga.
0 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

NieuwsFilm

meest populair