Onverwachts ijzersterke aftrap tijdens openingsdag voor vijfde 'Scream'

Fans hebben het al over 'het beste deel sinds het origineel'...

Arjen Rooseboom 15 januari 2022 15:08 in Algemeen
Nederlandse horrorfans kunnen helaas nog niet naar Scream (5), en na volgende week blijft het eveneens hopen, maar het publiek aan de andere kant van de oceaan heeft die luxe wel.

En als de eerste cijfers een indicatie zijn van wat er dit weekend staat te gebeuren, dan gaat het vijfde deel in de franchise heel mooi scoren.

Bij de première donderdagavond bracht Scream (5) een solide $3,5 miljoen dollar op en dat is prima te noemen, zeker tijdens een pandemie met de Omicron-variant die nog steeds wereldwijd blijft stijgen.

Dit is minder dan de prestaties van Halloween Kills en A Quiet Place II ($4,8 miljoen dollar),maar ligt nog wel in de lijn der verwachtingen voor een verwacht openingsweekend van $35-40 miljoen dollar.

Het weekend ziet er dus veelbelovend uit. De Rotten Tomatoes-score is momenteel 76% onder ciritic en 86% onder het publiek. We zijn benieuwd of Spider-Man: No Way Home na 4 weken van de troon gestoten gaat worden, hoewel dat misschien weer overdreven is.

Castleden en verhaal
De film markeert wederom de terugkeer van oudgedienden Neve Campbell als slachtoffer Sidney Prescott, David Arquette als sherrif Dewey Riley en Courteney Cox als razende reporter Gale Weathers.

Vijfentwintig jaar nadat een reeks brute moorden het rustige stadje Woodsboro schokte, heeft opnieuw een moordenaar het Ghostface-masker opgezet. Deze begint zich op een groep tieners te richten om zo geheimen uit het dodelijke verleden van de stad te doen herleven.

In 2015 overleed horroricoon en geestelijk vader Wes Craven en dus wordt nu voor het eerst een hoofdstuk geregisseerd door Ready Or Not-regisseurs Tyler Gillett en Matthew Bettinelli-Olpin.

NieuwsFilm