Amerikaanse Netflix-abonnees kijken opeens massaal dit gedrocht met Al Pacino

Amerikaanse Netflix-abonnees kijken opeens massaal dit gedrocht met Al Pacino

De smaak van sommige mensen blijft wonderbaarlijk...

Het spreekt voor zich dat Al Pacino een levende legende van zijn generatie is op het witte doek, dankzij memorabele rollen in The Godfather, Scarface, Dog Day Afternoon en Scent of a Woman.

Voor laatstgenoemde won hij zijn enige Oscar (van de in totaal negen keer dat hij genomineerd werd), maar net zoals elke andere acteur heeft ook hij een paar behoorlijke uitglijders op zijn CV gemaakt.

Zijn schaamteloze zelfparodie in het totaal niet grappige Jack & Jill uit 2011 (zonder twijfel de grootste baggerfilm van komiek Adam Sandler) staat toch wel onderaan het lijstje met absolute dieptepunten.

Een-na-slechtste
Daarboven staat echter de titel 88 Minutes uit 2007. Deze scoort op de bekende Rotten Tomatoes-site een schamele 5% onder critici met het publiek iets milder, maar nog steeds vernietigend (44%).

In 88 Minutes (die 108 minuten duurt en die 20 minuten makkelijk had kunnen missen) speelt Pacino een forensisch psychiater die zijn hele carrière heeft besteed aan het profileren van seriemoordenaars tot de gevangenis. Wanneer één van zijn studenten wordt vermoord, komt hij erachter dat hij zelf nog slechts 88 minuten te leven heeft.

Om onbekende redenen is het bijna indrukwekkend te noemen dat de actiefilm van regisseur Jon Avnet (die er een jaar later in slaagde om zelfs teleur te stellen met Righteous Kill waarvoor Pacino herenigd werd met Robert DeNiro) er de afgelopen week in geslaagd is om in de VS de Top 10 van 'meest bekeken titels' op Netflix binnen te stormen.



NieuwsFilm

meest populair