Zelfs China kan floppen 'The Matrix Resurrections' niet ongedaan maken

In China weet The Matrix Resurrections nog iets op te leveren.

Jim Pedd 18 januari 2022 06:41 in Algemeen
Weet The Matrix Resurrections dan toch nog iets te verdienen aan de box office? De nieuwe film van Warner Bros. opende volgens Artisan Gateway met 7,5 miljoen dollar aan verdienste aan de Chinese box office.

De box office van China is langzaam van start gegaan dit jaar. De sector leverde als geheel zo'n 15 procent in ten opzichte van dezelfde periode een jaar geleden. Dat komt mede doordat het land worstelt met oplopende COVID-besmettingen (al zijn die lang niet zo hoog als hier), waardoor complete steden op slot gegooid worden.

The Matrix Resurrections-prestaties
De prestatie van The Matrix Resurrections in China had moeten helpen bij 't fiksen van de box office teleurstelling die de film tot nu toe aan de box office is. Maar in tegenstelling tot het Marvel Cinematic Universe, is de franchise nooit echt doorgebroken tot de Chinese popcultuur.

De voorspellingen zijn dat The Matrix Resurrections uiteindelijk 15,2 miljoen dollar opbrengt aan de Chinese box office. Een tegenvaller, want daarmee lijkt de kans klein dat de film in de bioscopen een succes genoemd kan worden als deze eenmaal klaar is.

Op moment van schrijven staat The Matrix Resurrections op een totale box office van 140 miljoen dollar, waarvan 35 miljoen dollar afkomstig is uit de Verenigde Staten.

NieuwsFilm