George Clooney heeft een groot probleem met zijn films

George Clooney heeft een groot probleem met zijn films

Hij krijgt ze niet meer verkocht aan bioscopen.

George Clooney was decennialang een van de grootste sterren van Hollywood. Maar hij heeft er moeite mee om zijn films in de bioscoop te krijgen.

De meest recente film van Clooney, The Tender Bar, verscheen op Prime Video. En hij was druk met de opnames van een romantische komedie met Julia Roberts, Ticket to Paradise genaamd. Bovendien is de Hollywood-veteraan in onderhandelingen met Apple TV+ om een grootschalige film met Brad Pitt te regisseren.

Niet in de bioscoop
Ondanks zijn status als grote Hollywood-ster, vindt Clooney het moeilijk om een publiek te vinden voor "dit soort films" (waarmee hij refereert naar wat kleinschaligere dramafilms). Vooral "voordat streamingdiensten het over namen" was dat bijna niet te doen.

Clooney vertelt dat bioscopen al enige tijd minder interesse hebben in zijn films en dat het een "gevecht" is om ze erin te krijgen.

"Ik bedoel, je moet altijd vechten. Ik maak ook een film met Brad [Pitt] voor Apple en dat is een big-budget film. Het geheim is dat je moet werken voor de garantie om hem in de bioscoop te krijgen. Niets is opwindender dan een komedie te zien in een ruimte vol mensen, of een enge film. Voor mij is het deel van het werk om ervoor te zorgen dat we de integriteit beschermen van films in bioscopen. Maar eerlijk gezegd springen die al tijden niet meer op de films die ik maak. Ze zeggen nu: 'Ja, dat past niet meer zo bij ons'. Dus streamingdiensten maken veel mogelijk."

Daarmee lijkt Clooney zich impliciet te scharen achter collega Ben Affleck die steeds meer denkt dat films in bioscopen alleen nog grote blockbusters zullen zijn.

NieuwsFilm

meest populair