'Justice League'-regisseur Joss Whedon dumpte Ray Fisher omdat hij een slechte acteur is

'Justice League'-regisseur Joss Whedon dumpte Ray Fisher omdat hij een slechte acteur is

Dat zegt Whedon in een statement.

Joss Whedon verbrak zijn maandenlange stilte over de beschuldigingen rond misbruik die hem ten deel zijn gevallen. Zo hoorden we verhalen van betrokkenen bij Justice League (2017) over wangedrag van Whedon op de set en rond televisieserie Buffy the Vampire Slayer.

De regisseur is vooral kwaad op acteur Ray Fisher. Die stelde in juli 2020 dat Whedon zich enorm had misdragen, compleet onacceptabel, op de set van Justice League. Het was de vonk die leidde tot het in elkaar klappen van de hele carrière van Whedon.

Een waardeloze acteur
Fisher stelde destijds dat Whedon zijn huidskleur lichter gemaakt had in Justice League omdat hij daar geen fan van zou zijn geweest (een verhaal dat later weer teruggetrokken is). Ook stelde Fisher dat hij om racistische motieven een veel kleiner verhaal had als Cyborg, terwijl hij eerst het hart van de film zou zijn.

Maar volgens Whedon is daar geen sprake van. Whedon vertelde dat hij de schermtijd van Fisher in de film drastisch verlaagde omdat "het verhaal van Cyborg niet logisch was". Bovendien vond hij dat de acteur slecht acteerwerk leverde. De aantijgingen van de kant van Fisher waren "niet waar en het niet waard om over te discussiëren".

Volgens Whedon was het een kwaadaardige actie. "We hebben het over een slechte acteur in beide zinnen van het woord."

Op Twitter reageerde Fisher al:



NieuwsFilm

meest populair