'X-Men: Dark Phoenix'-regisseur over het floppen van de film

Simon Kinberg debuteerde met een film van 200 miljoen dollar, die keihard flopte.

Jim Pedd 24 januari 2022 07:02 in Algemeen
Simon Kinberg was jarenlang een succesvol filmproducent. X-Men: Dark Phoenix vormde zijn 200 miljoen dollar kostende filmdebuut en bleek een gigantische flop. In een interview legt Kinberg uit wat hij hiervan geleerd heeft en hoe hij dat meeneemt naar nieuwe films.

Tijdens een interview met Discussing Film reflecteerde Kinberg hierop. Hij denkt er veel van opgepikt te hebben, al leidde dat nog niet tot een groot succes bij zijn tweede film als regisseur: The 355.

Veel geleerd
"Ik heb veel geleerd van die eerste keer als regisseur. Je leert natuurlijk sowieso veel de eerste keer dat je iets doet. Ik bedoel, de lessen zouden te lang zijn voor dit gesprek. Maar ik heb meer geleerd dan alleen het regisseren en editen van een film," begon hij.

"ik leerde ook veel over de marketing van een film. En over het kiezen van een datum, distributie en de dingen die ik allemaal al dacht te weten van het produceren. Als je regisseur bent, ben je ook op creatief vlak meer betrokken bij het marketingproces."

Kinberg begrijpt nu beter dan ooit "dat er geen enkele categorie, departement of aspect van de film is dat je voor lief neemt." Als regisseur "heb je zoveel mensen die tegelijk werken om jouw visie te vervullen. Je kan wel wat dingen voor lief nemen, maar als je niet overal zoveel mogelijk aandacht aan besteedt, dan loop je het risico dat er een gecompromitteerde versie van je visie gemaakt wordt."

NieuwsFilm