Sir Ian McKellen wil als tachtiger nog iets doen wat hij nog nooit gedaan heeft

Zou moeten kunnen...

FilmTotaal 26 januari 2022 06:00 in Celebrity
Sir Ian McKellen (82) is simpelweg een begrip in Hollywood. De veteraan is misschien wel het meest bekend van zijn rol als tovenaar Gandalf in de Lord of the Rings- en The Hobbit-trilogieën.

Maar hij heeft natuurlijk veel meer bekende personages gespeeld, zoals Sherlock Holmes en niet te vergeten Magneto in de X-Men-franchise.

Onlangs verscheen hij in de Britse sciencefictionthriller Infinitum: Subject Unknown, die volledig werd opgenomen tijdens de eerste lockdown .

Ook bij hem ging niet alles van een leien dakje. Door de ongebruikelijke productie-eisen tijdens de opnames van The Hobbit: An Unexpected Journey (2012) stopte hij bijna met acteren en waarschijnlijk is de deceptie van Cats (2019) het dieptepunt uit zijn carrière.

De planken op
Nu lijkt het erop dat de acteur nog één laatste ambitie heeft om zijn bucketlist af te vinken. In een interview op BBC Radio 4 bekende McKellen dat de hoofdrol spelen in een theatermusical één van de weinige gebieden is die hij nog nooit verkend heeft en wel zou willen verkennen:

"Ik kan een deuntje houden, maar ik ben geen echte zanger. Ik ben beschikbaar. Ik heb niet het gevoel dat ik veel meer te bewijzen heb in mijn loopbaan, dus waarom zou ik niet gewoon de dingen doen die ik leuk vind om te doen? Zoals voor een publiek komen staan en hen vermaken".

Het zal niet de eerste keer zijn dat McKellen enige zangvaardigheid moet tonen. Dit deed hij al in het eerder genoemde Cats, maar daarvoor was hij te horen als de klok Cogsworth in Beauty and the Beast (2017).

NieuwsFilm