Waarom verfilmde Matt Reeves niet Ben Affleck's James Bond-achtige script voor 'The Batman'?

Waarom verfilmde Matt Reeves niet Ben Affleck's James Bond-achtige script voor 'The Batman'?

Het was simpelweg niet zijn stijl...

Het aankomende The Batman was ooit een op zichzelf staande solofilm binnen het DCEU met vertolker Ben Affleck zowel voor als achter de camera die het op zou nemen tegen Deathstroke.

Uiteindelijk stapte Affleck helemaal uit het project (en de rol), werd alles omgevormd tot een reboot en werd regisseur Matt Reeves aangetrokken.

Reeves legt nu uit dat hij eerst wilde weigeren, omdat hij zich niet helemaal kon vinden in het 'James Bond'-achtige script dat Affleck samen met Geoff Johns (Wonder Woman 1984) had geschreven:

"Het was erg actiegericht en heel nauw verbonden met het DCEU, met belangrijke personages uit andere films en strips die opdoken. Maar ik wist gewoon toen ik het las, dat dit niet was zoals ik het wilde".

"Ik benaderde Warner Bros. en zei 'Ik denk niet dat ik hier de juiste man voor ben'. En legde hen uit dat ik het persoonlijk moest maken als ik dit zou doen. Wat er lag was erg 007-iaans, maar ik voelde er niks bij".

Tickets vanaf februari in de verkoop
Reeves zijn uiteindelijke reboot speelt zich af in het tweede jaar van Bruce Wayne's (Robert Pattinson) misdaadbestrijdende carrière als detective.

Het geheel wordt omschreven als een psychologische actiethriller, gebaseerd op de realiteit van ruige politiefilms uit de jaren '70.

NieuwsFilm

meest populair