Carrièremissers: Jack Nicholson en Clint Eastwood als Stonebanks in 'The Expendables 3'

Was ook interessant geweest...

In onze rubriek 'Carrièremissers' gaan we dieper in op bepaalde keuzes van acteurs/actrices die achteraf gezien toch nieuwsgierig maken. Vandaag is het de beurt aan een duo, namelijk Hollywoodlegendes Jack Nicholson (84) en Clint Eastwood (91).

Fans van The Expendables waren in 2013 in hun nopjes met de casting van Mel Gibson als de belangrijkste schurk voor het derde deel, de wapenhandelaar Conrad Stonebanks. Echter was hij niet de eerste keus.

Bedenker, schrijver en hoofdrolspeler Sylvester Stallone bevestigde tegenover IGN dat zowel Nicholson als Eastwood benaderd waren en beiden de rol kregen aangeboden voordat Gibson in beeld kwam.

Nicholson heeft zelfs kort overwogen het aanbod te accepteren, maar had tegelijkertijd ook net besloten om met pensioen te gaan na zijn laatste optreden in de geflopte comedy How Do You Know uit 2010.

Twee namen om van te smullen
Wellicht was de actiefilm een beter afscheid geweest voor een icoon als Nicholson (die al vaak genoeg bewezen had een geweldige slechterik neer te kunnen zetten), al is het twijfelachtig of hij dezelfde overtuigende fysieke tegenstander voor Stallone had kunnen zijn in de finale.

Uiteindelijk bleef de acteur bij zijn besluit om te pensioneren. Wat Eastwood betreft, ook die had zijn werk voor de camera op een laag pitje gezet en zich voornamelijk gestort op het regisseren. Wel grapte hij in de pers ooit eens over het regisseren van een 'Expendables'-film.

Hoewel The Expendables 3 mager presteerde (dankzij de foute beslissing om de franchise meer mainstream en PG-13 te maken), is een vierde deel inmiddels in ontwikkeling om later dit jaar in de bioscoop te verschijnen.

NieuwsFilm

meest populair