Nee, de nieuwe Christopher Nolan-film is niet wat je denkt

Nee, de nieuwe Christopher Nolan-film is niet wat je denkt

Oppenheimer benadert z'n verhaal op een unieke manier.

Acteur Cillian Murphy speelt de hoofdrol in de aankomende nieuwe film Oppenheimer van regisseur Christopher Nolan. Hij zal het verhaal niet gewoon rechttoe rechtaan vertellen, laat Murphy in een nieuw interview weten.

Nolan heeft z'n hele carrière tot nu toe gewijd aan het vertellen van verhalen op unieke en niet traditionele manieren. De kans was dus al groot dat hij het verhaal van Oppenheimer ook niet op een normale biopic-manier vertelt.

Oppenheimer-verhaal
Murphy speelt de rol van Oppenheimer in de film, de man die hielp de atoombom te ontwikkelen. Tijdens een interview met Esquire vertelde Murphy hoe het volgens hem een behoorlijk unieke film zal worden.

"Het verschil met deze is, dat iedereen al weet wat er gebeurd is. Maar Chris vertelt het op een andere manier, zoals je bij Chris kunt verwachten. Dat is eigenlijk alles dat ik je kan vertellen," aldus Murphy.

Oppenheimer is trouwens de eerste film sinds Memento van Nolan die niet door Warner Bros. gedistribueerd wordt. In plaats daarvan financiert Universal de film, wat voortkomt uit 't feit dat Warner Bros. ervoor koos om de nieuwe film van Nolan, Tenet, ook op HBO Max uit te brengen ondanks dat Nolan erop stond dat z'n film alleen in de bioscoop uit mocht komen.

Dat was voor Warner Bros. gezien de risico's met de pandemie geen optie.

NieuwsFilm

meest populair