John Williams is 90 geworden! Komt met muziek voor 'Indiana Jones 5' en Spielberg-film

John Williams is 90 geworden! Komt met muziek voor 'Indiana Jones 5' en Spielberg-film

De onvermoeibare Williams denkt er niet over om met pensioen te gaan.

De legendarische filmcomponist John Williams viert vandaag zijn 90e(!) verjaardag, maar hij lijkt nog lang niet na te denken over zijn pensioen!

De vijfvoudige Oscarwinnaar en bedenker van een aantal van de bekendste filmthema's ooit (waaronder Jaws, Star Wars, E.T. en Harry Potter) werkt momenteel namelijk gewoon nog aan de muziek voor twee nieuwe films. Daarnaast zal hij ook zeker vijf concerten geven tussen april en november.

Legende in de filmwereld
Op 23 juni a.s. wordt de 90e verjaardag van Williams nog eens uitgebreid gevierd tijdens een speciaal galaconcert, waarbij ook violist Anne-Sophie Mutter, cellist Yo-Yo ma en regisseur Steven Spielberg aanwezig zullen zijn.

En over Spielberg gesproken; een van de films waar Williams dit jaar de muziek voor componeert is diens film The Fabelmans. De opnames van die muziek vinden volgende maand plaats in Los Angeles.

Daarnaast werkt Williams ook aan de muziek van de vijfde Indiana Jones-film, die medio 2023 moet verschijnen. De oude baas houdt zichzelf dus nog behoorlijk bezig!

NieuwsFilm

meest populair