Carrièremissers: Eminem als Max Rockatansky in 'Mad Max: Fury Road'

Carrièremissers: Eminem als Max Rockatansky in 'Mad Max: Fury Road'

Ook Rihanna stond op het verlanglijstje van George Miller...

In onze rubriek 'Carrièremissers' gaan we dieper in op bepaalde keuzes van acteurs/actrices die achteraf gezien niet zo verstandig bleken. Vandaag is het de beurt aan rapper Eminem.

In 2015 zette regisseur George Miller de wereld van Mad Max voort met het spectaculaire, goed ontvangen en met een Oscar bekroonde Fury Road waarvoor Tom Hardy de titelrol overnam van Mel Gibson.

Storyboard-artiest Mark Sexton onthulde in gesprek met Vulture dat er echter een tijd was dat Miller de beroemde rapper in de hoofdrol wilde.

Miller: "Ik dacht, hij heeft die kwaliteit. Ik vroeg tijdens 'Happy Feet' aan Brittany Murphy (die met hem '8 Mile' had gedaan welke ik echt interessant vond) hoe hij was en of dit iets voor hem zou zijn. Ze had geen bedenkingen om te blijven zeggen wat voor een geweldig talent hij is".

Sexton: "Maar hij kon niet en eigenlijk ben ik achteraf best wel blij dat het niet is gebeurd. Ik bedoel Eminem, echt? Het nogal feministische verhaal achter 'Fury Road' had misschien minder goed gewerkt met hem".

Rihanna
In een ander stadium werd ook Rihanna overwogen voor een onbekende rol (waarschijnlijk die van Zoë Kravitz). Waarom dit uiteindelijk niet door is gegaan, is niet bekend. Waren jullie gelukkiger met Hardy en Kravitz?

NieuwsFilm

meest populair