Carrièremissers (alhoewel?): Robert Pattinson in 'Transformers: Revenge of the Fallen'

Carrièremissers (alhoewel?): Robert Pattinson in 'Transformers: Revenge of the Fallen'

Door onbedoeld zijn auditie te verpesten...

In onze rubriek 'Carrièremissers' gaan we dieper in op bepaalde keuzes van acteurs/actrices die achteraf gezien toch nieuwsgierig maken. Vandaag is het de beurt aan Robert Pattinson.

Pattinson heeft met succes het imago van tieneridool uit de Twilight-films van zich afgeschud, vermeed de afgelopen jaren films met een groot budget en koos voor kleinere arthouseprojecten.

Een strategie is om dit later weer op te volgen met wat grootschaligere blockbusters. Met optredens in Tenet en binnenkort The Batman heeft Pattinson op dat vlak een zeer verstandige richting genomen.

Tussen de Autobots en de Decepticons
Toch maakte hij in 2008/2009 kans op een rol in een andere grote miljardenfranchise, namelijk het vervolg Revenge of the Fallen uit de Transformers-reeks van Michael Bay, gekenmerkt door hectische montage, CGI-actie en flinterdunne verhalen met flauwe humor, wereldwijd afgefikt door critici, maar geliefd bij het publiek.

Pattinson herinnert zich de auditie in een interview met GQ. Hij probeerde zijn, van nature, Britse accent te verdoezelen door met een Amerikaans accent binnen te komen, iets wat de producenten erg vreemd vonden, omdat het wereldwijd bekend was dat Pattinson een Brit was.

Om die reden kreeg hij de rol uiteindelijk niet: "Ze belden achteraf mijn agent en vroegen 'Wat is er mis met hem? Waarom deed hij zo'n saaie improviatie'? Het was echt beschamend" [lacht].

Pattinson ziet dit dus zelf enigszins als een misser, hoewel je je kunt afvragen of dit nou echt de knaller was die hij toen had kunnen gebruiken.

NieuwsFilm

meest populair