Box office-voorspelling 'The Batman' flink naar beneden bijgesteld

Box office-voorspelling 'The Batman' flink naar beneden bijgesteld

Wordt de DC-film toch niet zo'n grote hit?

Even geleden was er via Box Office Pro de voorspelling dat The Batman een groots Amerikaans premièreweekend voor de boeg heeft met een score van zo'n $135 - 185 miljoen. In die score gelooft een andere analist totaal niet.

Volgens de box office-analisten van Forbes gaat de film van Matt Reeves uitkomen op een eerste weekend van $80 miljoen of net iets hoger. Ondanks dat die score helemaal niet verkeerd is, is het voorspelde bedrag dus een stuk lager dan die van Box Office Pro.

Stellen dit soort voorspellingen wel iets voor?
Niet altijd hebben analisten het juist. Er zijn namelijk behouden en juist veel te enthousiaste voorspellers. Zo bleek de score van de recente kaskraker Spider-Man: No Way Home veel hoger uit te pakken dan de meeste voorspellingen.

Zaken als een goed ontvangst en concurrentie van andere films in hetzelfde weekend en voor de langere termijn in de aansluitende paar weken hebben een flinke impact op de opbrengst, nog los van eventuele coronabeperkingen en online releases.

Wat zeg jij? Ga jij begin maart gelijk naar de bioscoop voor The Batman of heb jij nog je bedenkingen bij deze nieuwe film over een jongere Dark Knight?[/b]

NieuwsFilm

meest populair