'Moon Knight' kan 'Thor'-schurk Gorr the God Butcher goed lanceren als gruwelijke schurk

'Moon Knight' kan 'Thor'-schurk Gorr the God Butcher goed lanceren als gruwelijke schurk

Gorr the God Butcher wordt een grote schurk.

De televisieserie Moon Knight introduceert een nieuwe superheld in het Marvel Cinematic Universe en vertelt het oorsprongsverhaal van Marc Spector. Zijn connectie met de Egyptische maangod Khonshu kan tegelijk helpen om de slechterik van Thor: Love and Thunder op te zetten.

Gorr the God Butcher, gespeeld door Christian Bale, is de grote vijand in die Marvel Studios-film. Hij heeft het potentieel een behoorlijk grote schurk te worden, al zou zijn verhaal misschien wel al deels opgezet moeten worden voordat hij te zien is in de MCU-film.

Moon Knight en Gorr
Moon Knight is het verhaal van Marc Spector, die als huurling actief is en voor dood achtergelaten wordt tijdens een missie. De Egyptische god van de maan, Khonshu, maakt vervolgens van Spector zijn avatar op Aarde, waardoor hij superkrachten krijgt.

In de comics komt Gorr van een planeet die continu op het punt van de hongersnood stond. De hele bevolking bidde elke dag tot de goden om geholpen te worden. De hele familie van Gorr komt door honger om het leven, waarna hij concludeert dat goden niet mogen bestaan. Daarna kwam Gorr twee vechtende goden tegen, en realiseerde hij dat ze niet alleen bestaan, maar dat ze de hulpverzoeken van mensen genegeerd hadden. En dus slaat hij helemaal los en gaat hij goden vermoorden.

In de serie Moon Knight is het juist omgekeerd en helpt een godheid Marc Spector te redden. Gorr kan mogelijk kort zijn debuut maken door te laten zien hoe hij goden vermoordt en zelfs een bedreiging is voor Khonshu.

NieuwsFilm

meest populair