Iconische scène in 'Star Wars: Rogue One' maakt de tongen nog steeds los

Een van de vele gave scènes in de eerste Skywalker spin-off.

Na Star Wars: The Force Awakens uit 2015 verscheen in 2016 de eerste losse Star Wars spin-off film. Na een rommelig productieproces wist Rogue One wel indruk te maken door de grauwe toon en enkele bijzonder pakkende scènes. Een van die scènes is met Darth Vader.

Ondanks dat de film niet direct deel uitmaakt van de Skywalker Saga was ​​Anakin Skywalker wel kort te zien als Darth Vader. We zien hem aan het einde zijn lichtzwaard gebruiken.

Op Twitter keek Rogue One-schrijver Gary Whitta (The Batman) terug op de opnames en zijn eerste reactie op beelden met de Sith.

Iedereen door het dolle op de set
"Ik me nog levendig herinneren dat Gareth me heel enthousiast het eerste deel hiervan liet zien," tweette Whitta. "Geen muziek of VFX, de draden waren nog zichtbaar, maar zelfs in die vorm was het duidelijk dat de scène het publiek bij de strot zou gaan grijpen. Ik herinner me dat Peter Jackson die dag op de set was en door het dolle ging."

Rogue One of Rogue One: A Star Wars Story werd uiteindelijk een succes door meer dan een miljard aan de wereldwijde bioscoopzalen op te halen, na een prima ontvangst. Overigens keert Darth Vader eind mei terug in de Disney+ serie Obi-Wan Kenobi.



NieuwsFilm

meest populair