Vette 'The Matrix Resurrections'-scène kwam er bijna niet

Vette 'The Matrix Resurrections'-scène kwam er bijna niet

Dit was bijna niet te doen namelijk.

Een gruwelijke stunt in The Matrix Resurrections vond bijna niet plaats. De filmfranchise keerde eind vorig jaar terug met een vierde film, in de bioscoop en op HBO Max.

The Matrix Resurrections slaagde niet heel erg bij het bredere publiek, maar had wel de toffe elementen van spetterende actie, goede visuele effecten en zwaartekracht tartende stunts. Velen daarvan doen denken aan de oorspronkelijke film.

The Matrix Resurrections-stunts
In een interview met Yahoo Entertainment UK onthulde special effects supervisor J.D. Schwalm dat de productie bijna geen toestemming kreeg voor een van de moeilijkste stunts om te maken.

Dat was er een waarin Keanu Reeves en Carrie-Anne Moss van een hoog gebouw springen.

"De meest zenuwslopende was die waarin ze van het gebouw springen. We namen die sprong in de ochtend op als laatste shot van de dag, nadat we de heel nacht gefilmd hadden. Maar die avond kregen we te horen dat we die stunt niet mochten opnemen. De studio en de verzekeringsmaatschappij wilden de acteurs niet toestaan om te springen. Het bleek aan de draad te hangen en toen uiteindelijk iemand ten tonele verscheen, gaven ze het groen licht en mocht het toch die dag opgenomen worden. Dat was heel intens."

NieuwsFilm

meest populair