Waarom 'The Batman' niet R-rated en The Penguin doodeng is

Waarom 'The Batman' niet R-rated en The Penguin doodeng is

De nieuwe Batman-film komt er nu snel aan.

De reeds verschenen beelden uit The Batman laten zien dat de film behoorlijk duister wordt en je zou bijna denken dat de film voor 16 jaar en ouder (R-rated) wordt. Regisseur Matt Reeves (Cloverfield, Let Me In) geeft uitleg.

Voor Reeves was gelijk duidelijk dat de film voor 12 jaar en ouder (PG-13) moest worden. "Ze stonden daar altijd achter," zei de regisseur over zijn gefundeerde, donkere benadering van het materiaal. "Er was nooit een moment waarop ze tegen me zeiden: 'Weet je het zeker? Laten we het niet doen.' Ze steunden me in echt alles, deze film is precies de film die ik wilde maken."

"Eén ding dat ze wel deden, was dat ze zeiden: 'Kijk, het is belangrijk voor ons dat de film PG-13 is. Het is een Batman-film en we investeren er zoveel in," vervolgde Reeves. "En ik dacht: 'Nou, in de Apes-films heb ik ook geprobeerd om die balans te vinden.' Ik wist dat we de grenzen konden verleggen in een PG-13-film om toch alles te kunnen doen dat ik wilde."

The Penguin wordt doodeng
In gesprek met Extra ging acteur Colin Farrell (In Bruges, True Detective) kort in op de make-up die hij nodig had voor zijn rol als Oswald Cobblepot / The Penguin.

"De eerste keer dat we het deden... Mike Marino, de visagist die Oz ontwierp, en zijn team, we waren die dag met ongeveer tien man. We deden er zes tot acht uur over om voor het eerst de tanden te zetten, het gezicht voor de eerste keer, de pruik, de bodysuit, alles. Het was echt krachtig," aldus Farrell.

De acteur zou compleet onherkenbaar zijn en zijn zoontje bleek zich rot te schrikken toen hij het uiterlijk voor het eerst zag: "Hij was volkomen geschokt. Ik heb het op mijn iPhone. Hij vond het doodeng en gaaf, maar het duurde even [om eraan te wennen]."

NieuwsFilm

meest populair