'The Batman' is vooral een oorsprongsverhaal voor schurken

'The Batman' is vooral een oorsprongsverhaal voor schurken

En minder voor Batman zelf.

De film The Batman mag dan wel geen oorsprongsverhaal zijn voor Batman; dat wil niet zeggen dat de film geen oorsprongsverhalen gaat vertellen.

Volgens regisseur Matt Reeves is zijn The Batman vooral het verhaal van Riddler, Penguin en Catwoman, wiens oorsprongsverhaal we dus wel gaan zien. Dat vertelde hij tijdens een nieuw interview.

The Batman-verhaal
Reeves sprak tijdens een nieuw interview over de film. "The Batman is het oorsprongsverhaal van alle rogue's gallery-personages die je tegenkomt", vertelde Reeves. Zijn film draait om de vroege jaren van Batman, wiens opkomst leidt tot de komst van gekostumeerde schurken.

"Toen ik hiermee begon, had ik echt het gevoel dat ik alles moest leren begrijpen. Waaronder versies van personages waar ik niet per se van hield, of die ik niet per se begreep. Dat hebben we gedaan tijdens het lezen van al die comics. En terwijl ik dat deed merkte ik dat de notie van wat het betekent om een beeld van wraak te projecteren - het idee van een gemaskerde burgerwacht in de stad - ook kon leiden tot effecten die niet bedoeld waren."

In zijn film probeert Batman dan ook "uit te zoeken waarom, na twee jaar hiervan, de misdaad niet omlaag gaat. En het komt nooit in hem op dat hij daar onderdeel van is. Dat komt echt uit de comics."

NieuwsFilm

meest populair