Samuel L. Jackson haalt hard uit nadat Joe Rogan het n-woord gebruikt

Samuel L. Jackson haalt hard uit nadat Joe Rogan het n-woord gebruikt

Volgens de acteur is het heel wat anders wanneer dit voorkomt in films.

Er is de laatste tijd veel te doen over Joe Rogan. De supersuccesvolle 54-jarige Amerikaan heeft al heel wat dingen gedaan maar is nu voornamelijk bekend dankzij zijn podcast The Joe Rogan Experience, 's werelds populairste en best beluisterde podcast. Toch heeft hij een paar minder leuke weken achter de rug.

Voor zijn podcast komen heel wat verschillende mensen bij hem over de vloer en worden heel wat hedendaagse thema's aangekaart. Natuurlijk wordt er dus ook over corona gesproken, maar bekende artiesten als Neil Young en Joni Mitchell waren het niet eens over de manier waarop Rogan en zijn gasten het hierover hebben en besloten vervolgens uit protest Spotify te verlaten.

Kwaad tot erger
Daar blijft het echter niet bij. Hierna werd namelijk bekend gemaakt dat Rogan vaker heeft n-woord het gebruikt, iets wat hem ook niet in dank wordt afgenomen. Ondanks het feit dat hij zich hiervoor heeft verontschuldigt, haalt niemand minder dan Samuel L. Jackson toch nog naar hem uit.

Zo begint de geliefde acteur: "Volgens Joe Rogan begreep niemand de context waarin hij het n-woord zei, maar hij had het gewoon niet moeten doen. Het gaat namelijk niet om de context maar om het feit dat hij het n-woord in de mond durfde te nemen. Hij zegt dat het hem spijt omdat hij gewoon geld wil blijven verdienen, maar hij heeft zelf eveneens toegegeven dat hij het n-woord zei omdat hij het leuk en entertainend vond".

Anders
In zijn lange carrière heeft Jackson het beruchte n-woord zelf ook tientallen keren gebruikt. Denk bijvoorbeeld maar aan de vele Quentin Tarantino-films. Toch vindt Jackson dit iets heel anders: "Het moet binnen de context van het verhaal passen en niet enkel in de mond worden genomen om een lach uit te lokken".

"Ik weet dat als mensen het hebben over het overdadig gebruik van het n-woord dat ze het dan over Quentin hebben. Dit is echter heel anders. Het gaat hier om een verhaal, waarin de personages zo spreken. Wanneer Steve McQueen het doet in '12 Years a Slave' spreekt men over kunst, maar wanneer Quentin het doet is hij zogezegd slechts een popcornregisseur..."

"Maar het past binnen de films van Quentin. Toen we 'Django Unchained' aan het repeteren waren, zei Leonardo DiCaprio dat hij niet wist of hij het n-woord zo vaak kon zeggen. Quentin en ik zeiden dat hij het moest doen, want het past gewoon bij zijn personage."

NieuwsFilm

meest populair