Diversiteit in 'The Batman': Zoë Kravitz' wordt eerste biseksuele Catwoman

Diversiteit in 'The Batman': Zoë Kravitz' wordt eerste biseksuele Catwoman

Net als in de recente strips...

Morgen is het dan eindelijk zover, dan verschijnt het nieuwste avontuur rondom Bob Kane's gemaskerde detective, simpelweg getiteld The Batman, in de bioscopen. Ditmaal mag Robert Pattinson het kostuum aantrekken.

Maar wie minstens net zo'n belangrijk aandeel krijgt, is Zoë Kravitz als frenemy Selina Kyle/Catwoman. En nu heeft diezelfde Kravitz bekend gemaakt dat haar versie van het personage biseksueel wordt zoals afgebeeld in de laatste comics.

Toen zij werd gevraagd naar een moment uit de film waarin Selina een vrouwelijk personage genaamd Anika "baby" noemt, een bevestiging was dat ze bi was, antwoordde de actrice bevestigend:

"Dat is absoluut de manier waarop ik dat interpreteerde, dat ze een soort romantische relatie hadden. Ze heeft een bepaalde intimiteit met dat personage."

Toch voornamelijk mannen
Hoewel Catwoman hoofdzakelijk één an Bruce Wayne's meest blijvende liefdesbelangen is, werd haar nieuwe geaardheid onthuld in Catwoman #39 uit 2015. De laatste live-action film waarin de katachtige te zien was dateert van daarvoor, namelijk The Dark Knight Rises in 2012.

Toen werd zij gespeeld door Anne Hathaway. Kravitz wordt dus de eerste vertolker die de 2.0-versie naar het witte doek gaat brengen.

NieuwsFilm

meest populair