Sterk ontvangen 'The Batman' maakt daverende start!

Sterk ontvangen 'The Batman' maakt daverende start!

Eerste financiële resultaten zijn ijzersterk.

Na flink wat maanden uitstel draait The Batman nu dan toch in de wereldwijde bioscoopzalen. De film van Matt Reeves werd al ijzersterk ontvangen en niets lijkt de film in de weg te staan om ook financieel sterk te presteren.

De eerste resultaten rollen binnen. Inclusief de previews eerder deze week zou de DC-film zo'n 55 miljoen dollar hebben opgehaald tot en met gisteren. Volgens Deadline gaat The Batman alleen al in de States uitkomen op 110 miljoen dollar, maar dit zou ook hoger uit kunnen pakken.

De score lijkt voor een superheldenfilm iets aan de lage kant, maar wordt nog altijd de op vijf na sterkste Noord-Amerikaanse start in maart na Beauty and the Beast ($174,7 miljoen), Batman v. Superman ($166 miljoen), Captain Marvel ($153,4 miljoen), The Hunger Games ($152,5 miljoen) en [i]Alice in Wonderland ($116,1 miljoen).

Wereldwijd naar $225 miljoen
De verwachting is dat The Batman na dit weekend op zo'n 225 miljoen dollar staat. Deze voorspelling deed Deadline een aantal dagen geleden al. Hoeveel de film heeft gekost is niet helemaal duidelijk. Het bedrag ligt ergens tussen de $100 en 185 miljoen.

De ontvangst is dus ook sterk. Op dit moment staat de film op 85 procent op de Tomatometer van Rotten Tomatoes, met 92 procent als Audience Score. FilmTotaal-recensent Thierry Verhoeven was toch iets minder enthousiast. In zijn recensie gaf hij 2,5 sterren.

NieuwsFilm

meest populair