Wat was dat spinachtig monster in 'Dune' eigenlijk?

Een van de VFX-artiesten achter de film maakt het creatuur iets minder mysterieus.

Dune zit vol mysterieus die verder zullen worden ontrafeld in het tweede deel, maar hoe zit het eigenlijk met dat spinachtige schepsel dat we kort in beeld zien? VFX-animator Robyn Luckham legt het (een beetje) uit.

Dune zit vol met prachtige sets, kostuums en unieke schepsels. Een van die schepsels is het mensachtige spinmonster dat we tijdens een duistere scene in House Harkonnen zien. Het lijkt een soort huisdier te zijn van Baron Vladimir Harkonnen (Stellan Skarsgard), maar wordt verder met geen woord toegelicht.

Mysterieus wezen
Tijdens een gesprek met VFX-kanaal Corridor Crew heeft Luckham het mysterie rondom het creatuur nu een beetje ontrafeld. Volgens Luckham is het beest eigenlijk een mens geweest dat door experimenten zo is geworden. Het was daarnaast voor het effectenteam vooral belangrijk om de ongemakkelijke bewegingen van het monster goed vast te leggen. Daarover zei Luckham het volgende:

"Het draaide bij dit ding vooral om de poses. We moesten deze poses en de vingers goed tot leven brengen door het zowel ongemakkelijk als normaal te laten overkomen. Dit is een schepsel dat niet altijd zo is geweest, maar zo is gemaakt voor een doel. Het is in elkaar gezet en kan moeilijk lopen."

Een ballerina genaamd Milena Sidorova bracht het schepsel uiteindelijk tot leven met een motion-capture pak. Sidorova wist de spinachtige manier van bewegen perfect over te brengen, wat leidde tot het resultaat dat je in de film ziet.

NieuwsFilm

meest populair