Deze oorlogsfilm is nu een grote hit op Netflix

Deze oorlogsfilm is nu een grote hit op Netflix

The Shadow in My Eye doet het ijzersterk.

Sinds afgelopen woensdag staat op Netflix de film Skyggen i mit øje, een Deense Netflix Original van regisseur Ole Bornedal. Deze Deense filmmaker is onder meer bekend van de Amerikaanse thriller Nightwatch uit 1997 met Ewan McGregor en Nick Nolte.

In de Deense oorlogsfilm komen de lotsbestemmingen van een aantal inwoners van Kopenhagen samen als tijdens WOII per ongeluk een school vol kinderen wordt gebombardeerd. De film is een waargebeurd verhaal.

De film kwam snel de Netflix Top 10 binnenvliegen en staat nu op de tweede stek in de lijst, achter de nummer één de thriller The Weekend Away.

Sterk ontvangst voor The Shadow in My Eye
De oorlogsfilm is ook bekend onder de titels The Shadow in My Eye en The Bombardment en er zijn rollen voor onder meer Bertram Bisgaard Enevoldsen, Ester Birch, Ella Josephine Lund Nilsson, Malena Lucia Lodahl en Fanny Leander Bornedal.

De ontvangst is sterk te noemen, met een mooie 94 procent als publieksscore op Rotten Tomatoes. FilmTotaal-recensent Mitchell van Vuren gaf de film een nette drie sterren naar aanleiding van zijn recensie.

"Soms is de film een historisch drama met alledaagse momenten van Deense burgers in oorlogstijd, dan weer een stevige oorlogsfilm gemixt met een rampenfilm," schrijft Van Vuren in zijn recensie.



NieuwsFilm

meest populair