'Respectloze' Alec Baldwin wil western 'Rust', na de dood van cameravrouw, toch afmaken

'Respectloze' Alec Baldwin wil western 'Rust', na de dood van cameravrouw, toch afmaken

Dit gaat echter niet gebeuren en de acteur krijgt nu behoorlijk wat kritiek te verduren.

Alec Baldwin schoot vorig jaar tijdens de opnames van zijn nieuwe western, Rust, per ongeluk de cameravrouw Halyna Hutchins dood. Ondanks dit tragische ongeluk wilde Baldwin toch de film maar wat graag afmaken.

Zo probeerde de acteur een deal te sluiten met de weduwnaar van Hutchins. Baldwin zei dat het goed zou zijn om de western af te maken, zodat Baldwin de man en zijn zoontje kan helpen met niet alleen het verzekeringsgeld maar ook met mogelijke winsten. Ook dacht Baldwin dat de film een mooi, laatste eerbetoon zou zijn voor Halyna.

Toch niet
Ondanks het feit dat de man van Halyna hier eerst wel voor open leek te staan, draaide de weduwnaar toch bij. Nadien sprak de man zich ook publiekelijk uit tegen Baldwin en spande hij de acteur zelfs een proces aan.

Ook zijn meerdere Rust-producenten het niet eens met Baldwin. Zo staat er in een statement van de crew: "Niemand had zin om Rust af te maken. Het was pas na een enorme push van Baldwin dat de belangrijkste acteurs en de regisseur (die zelf gewond was geraakt bij het incident) overtuigd raakten dat het afwerken van de film een eerbetoon aan de overleden cameravrouw zou zijn".

Ongeluk
Baldwin reageerde net na het ongeluk erg emotioneel en liet weten veel spijt en verdriet te hebben, maar de laatste tijd neemt hij steeds meer afstand van zijn eerdere reactie en ontkent hij ook dat het zijn schuld is.

Ondanks het feit dat dit ergens misschien wel klopt, aangezien normaalgesproken de wapenmeester en assistent-regisseur verantwoordelijk zijn voor het controleren van de vuurwapens voordat deze overhandigt worden aan de acteurs, is het vooralsnog onduidelijk hoe het heeft kunnen gebeuren dat er een echte kogel in het pistool zat. Op dit moment is er dan ook nog steeds een onderzoek gaande om hierachter te komen.

Kritiek
De advocaat van de weduwnaar heeft ondertussen gereageerd met de boodschap dat Baldwin andermaal zijn handen in onschuld wast en dat het schandalig is dat het nu lijkt alsof zijn cliënt de schuld draagt van de verdere productieproblemen.

Baldwin's recente reacties zorgen er ook voor dat hij minder geliefd is, aangezien er ook minder steun voor hem lijkt te zijn en juist meer kritiek. Het is dan ook niet geheel verbazingwekkend dat er op dit moment meerdere rechtszaken tegen de acteur zelf lopen.

NieuwsFilm

meest populair