'Jurassic World: Dominion'-trailer verbergt een groot geheim

'Jurassic World: Dominion'-trailer verbergt een groot geheim

De baby raptor kan wel eens heel belangrijk blijken.

De film Jurassic World: Dominion rondt bijna drie decennia waarin de mensheid samenleeft met dinosaurussen af. In de vijf films die we tot nu toe zagen (en ongetwijfeld ook in deze komende zesde film) woedde een uitgebreid debat over de ethische vraagstukken rond het terugbrengen van de schepsels.

Dat debat is nog niet beslecht, maar de film Jurassic World: Dominion lijkt een nieuwe dinosaurus te introduceren die kan helpen.

Jurassic World: Dominion-dino
De trailer voor Jurassic World: Dominion laat zien dat Blue, de raptor waar Owen mee werkt, nu een kleintje heeft. Die ziet er precies zo uit als zijn moeder en leert samen met haar jagen op verschillende prooien.

Opvallend genoeg heeft de baby-raptor iets in zijn bloed dat een sleutel vormt voor genetische evolutie, die hen meer kan maken dan gewoon dinosaurussen.

In de film Jurassic World: Fallen Kingdom werd Blue neergeschoten op Isla Nublar en was een bloedtransfusie nodig. Zij was helaas de enige nog levende raptor op dat moment en kreeg daarom een bloedtransfusie van een T-Rex. Daardoor was haar genetische code voor altijd veranderd, wat niet op haar van invloed lijkt te zijn, maar dat wel kan zijn op haar nakomelingen.

Het beste van een T-Rex en een raptor
Blue is een van de meest intelligente dinosaurussen in de franchise, en heeft nu dus T-Rex bloed. Dat zou kunnen leiden tot een baby-raptor met het beste van twee dino's in zich.

Het zou kunnen dat het kindje van Blue niet alleen enorm intelligent is, net als zijn moeder, maar ook een band heeft met mensen net als zijn moeder. De mogelijkheid bestaat dat het T-Rex dna ervoor kan zorgen dat deze nog naamloze dinosaurus net zo'n agressieve jager wordt, en een nog gevaarlijkere, slimmere en grotere jager wordt.

Bovendien is het de eerste natuurlijke hybride dinosaurus die geboren wordt en misschien wel het meest waardevolle beest in de franchise.

NieuwsFilm

meest populair