'The Batman'-regisseur over deze grote schurk voor een tweede film

'The Batman'-regisseur over deze grote schurk voor een tweede film

Matt Reeves ziet het wel zitten om Joker naar een vervolg te brengen.

Let op: Dit artikel bevat SPOILERS over The Batman.

Matt Reeves vertelt tijdens een interview over zijn The Batman. De regisseur ging in op de mogelijkheid van een Joker in de vervolgen en die toekomst blijkt nog best groot.

Helemaal aan het einde van The Batman horen we even acteur Barry Keoghan, wiens personage enkel in de aftiteling genoemd wordt als 'Unseen Arkham Prisoner'. Hij zit vast in Arkham Asylum en is daar geplaatst door de Batman. Maar er zit meer aan te komen rond deze Joker.

The Batman en Arkham Asylum
Momenteel is Reeves druk bezig met de voorbereidingen van een televisieserie die zich afspeelt in Arkham Asylum, het gekkenhuis van Gotham City. Hij legde uit dat de Joker-cameo "meer contextueel is, dus ik kan niet zeggen wat we met hem gaan doen in de films of wat we niet met hem gaan doen."

"Wat je ziet is echt een pre-Joker Joker. We gaan terug naar de Conrad Veidt, The Man Who Laughs-inspiratie, een soort Bob Kane of Bill Finger referentie. Duidelijk is dat die man een ziekte heeft, niet kan glimlachen. Maar in plaats van een verhaal zoals dat van de Elephant Man, wiens groteske uiterlijk het mooie van binnen verborg, vormt dit zijn nihilistische wereldvisie en heeft hij een gruwelijk begrip van de menselijke natuur. Dat waar de psychologie over deze vent komt kijken."

In een verwijderde scène van The Batman zou te zien zijn geweest hoe de Batman zich naar een toekomstige Joker wendde, om antwoorden te krijgen over de Riddler.

NieuwsFilm

meest populair