Oscarwinnaar Mark Rylance weigert nu naar de Oscars te gaan

Oscarwinnaar Mark Rylance weigert nu naar de Oscars te gaan

Ook geeft hij niet veel om zijn eigen Oscar zo te horen.

Tijdens de Academy Awards barst het altijd weer van de grote sterren, maar een bekende naam zal niet van de partij zijn. Het gaat hier om Mark Rylance, die al heeft laten weten dit jaar niet te gaan.

Waarom? De acteur, die zelf in 2016 nog een Oscar won voor zijn rol in Steven Spielbergs Bridge of Spies, laat tijdens een recent radio-interview weten dat hij de uitnodiging heeft afwezen, aangezien hij het maar saai vindt.

Reactie
Zo zegt Rylance: "Ik ga dit jaar niet, want als ik heel eerlijk ben, vind ik het eigenlijk ook behoorlijk saai. Ik denk zelf namelijk niet dat prijzen een echte serieuze aanduiding zijn van wat wel en niet goed is. Het is gewoon leuk om gevierd te worden, maar dat is het dan ook wel een beetje".

De 62-jarige acteur was recentelijk te zien in Adam McKays Don't Look Up. Deze film werd genomineerd voor vier Academy Awards, waaronder die voor beste film. Ondanks het feit dat Rylance zegt dat zijn Oscar zijn carrière wel een boost heeft gegeven, duurde het aardig lang voordat hij zijn eigen felbegeerde gouden beeldje thuis tentoonstelde.

Te protserig
Zo gaat hij verder: "Ik hou er niet van om te scheppen met dat soort dingen. Het heeft heel lang in een doos gelegen, maar als ik me niet vergis, staat het nu ergens op een plank in mijn huis".

NieuwsFilm

meest populair