Vergeet Marvel of Spider-Man, deze film is het multiversum-concept begonnen!

Vergeet Marvel of Spider-Man, deze film is het multiversum-concept begonnen!

De credits moeten naar J.J. Abrams...

Is het wel terecht dat Marvel Studio's en Sony Pictures alle credits krijgen voor de originaliteit van het multiversum in Spider-Man: No Way Home? Want als je erover nadenkt, is er een andere titel die het ruim 12 jaar eerder al veel subtieler aanpakte.

De reboot van Star Trek die J.J. Abrams in 2009 startte, blijkt het multiversum toentertijd al als een verhalende motor te hebben gebruikt, lang voordat Marvel en Sony het berucht maakten.

Star Trek heeft zowel op film als op televisie veel succes gehad. De originele serie over de bemanning van de U.S.S. Enterprise liep drie jaar, gevolgd door de eerste film.

De franchise maakte later plaats voor spin-offs en diverse crews, maar de originele personages bleven de fans nauw aan het hart, samen met de cast en het werd dus nooit opnieuw opgestart, totdat Abrams langskwam.

Stappenplan
Het herstarten omvat vaak het kiezen van het hoofdconcept, het binnenhalen van een heleboel nieuw talent en vervolgens opnieuw beginnen. Er zijn verschillende manieren, zoals simpelweg hetzelfde verhaal weer vertellen, de bestaande wortels verder verkennen of (zoals Abrams deed) een nieuwe realiteit creëren.

De schrijvers gaven een frisse draai aan de definitie door een nieuw verhaal en nieuwe acteurs te brengen die dezelfde geliefde rollen aan boord van de Enterprise spelen in een alternatieve realiteit van de serie door middel van tijdreizen.

NieuwsFilm

meest populair