'Morbius' regisseur nam inspiratie van Pokémon voor zijn Marvel-film

'Morbius' regisseur nam inspiratie van Pokémon voor zijn Marvel-film

Regisseur Daniel Espinosa heeft bekendgemaakt dat de Pokémon wereld hem inspireerde bij het maken van Morbius.

Morbius regisseur Daniel Espinosa heeft bekendgemaakt dat hij de wereld van Pokémon als een inspiratiebron gebruikte voor zijn opkomende Marvel-film. De film is al meerdere malen uitgesteld sinds zijn oorspronkelijk releasedatum van 2020.

Morbius is de derde film in het Sony Pictures Universe of Marvel Characters, wat ook wel bekend staat als Sony's Spider-Man Universum. De eerste twee films in dit universum waren Venom en Venom: Let There Be Carnage.

Daniel Espinosa
In een interview met IGN liet de regisseur weten dat enkele van de visuele effecten van Morbius' krachten geïnspireerd waren op de wereld van Pokémon. De regisseur gaf aan dat zijn zesjarige dochter de Pokémon wereld geweldig vind.

Dit is wat de regisseur precies zei: "Ik heb een dochter van zes jaar oud, en ze was helemaal weg van Pokémon. En weet je, ik heb Pokémon door de jaren heen bekeken. Maar ik hou er echt van hoe ze licht en kleuren gebruiken om die krachten uit te drukken. Als je naar Morbius kijkt, heeft hij in de stripboeken altijd een spoor van paars en dat zijn normaal gesproken gewoon lijnen die met een potlood zijn gemaakt. Maar ik dacht dat als we dat Pokémon-achtige idee konden vertalen naar de psychedelische ervaring, ik misschien een nieuwe versie kon creëren van hoe je krachten kunt uitdrukken."

Pokémon
Dat Daniel Espinosa inspiratie heeft genomen uit Pokémon voor zijn Morbius film, zou een grote glimlach kunnen brengen bij beide Marvel en Pokémon fans. Wanneer een film inspiratie neemt uit een onverwachte hoek, kan de film soms verrassend goed worden.

Een ander voorbeeld van inspiratie nemen uit een onverwachte hoek, is hoe Matt Reeves voor The Batman inspiratie trok uit Alfred Hitchcock films. Reeves nam daarnaast ook inspiratie uit de films van postklassiek Hollywood.

NieuwsFilm

meest populair