'Dune: Part Two' wordt nog veel mooier dan de eerste film

'Dune: Part Two' wordt nog veel mooier dan de eerste film

Denis Villeneuve belooft een pracht van een film.

Enige tijd waren fans bezorgd dat Denis Villeneuve's Dune geen vervolg zou krijgen. Zorgen daarover werden ook geuit door de regisseur zelf.

Gek waren die zorgen niet, want zou zo'n high concept sci-fi film wel een breed publiek kunnen aanspreken? En was het niet te pijnlijk voor fans van het boek van schrijver Frank Herbert om te moeten merken dat het verhaal in tweeën gesplitst was? Gelukkig bleek dat allemaal onterecht en gaf Warner Bros. snel groen licht voor het vervolg.

Mooie reis door de woestijn
Momenteel is Villeneuve druk bezig met het maken van de tweede film in de franchise. Hij heeft al wat castleden gevonden en hintte recent op een grotere rol voor het personage Chani. Dat had tot woede van sommige fans slechts zeven minuten schermtijd.

Tijdens een kort interview met Deadline op de rode loper voor de PGA, hintte Villeneuve erop dat Dune: Part Two nog mooier en cinematischer wordt dan zijn voorganger.

"Het wordt opnieuw een prachtige reis in de woestijn," aldus Villeneuve.

"Het is de reis waarin Paul Atreider en zijn moeder, Lady Jessica, contact hebben met de Fremen-cultuur en de Fremen ontmoeten en leren kennen. Het is de reis van Paul tegen de vijand, en wordt een film die veel cinematischer zal worden."

NieuwsFilm

meest populair