Iconische John Waters wil J.K. Rowling cancelen maar neemt het op voor Johnny Depp

Iconische John Waters wil J.K. Rowling cancelen maar neemt het op voor Johnny Depp

De filmmaker werkte samen met de acteur en zegt dat hij nooit iets fout heeft gedaan.

Enkele dagen geleden verscheen er nog een artikel op FilmTotaal i.v.m. de nieuwe Fantastic Beasts-film. Het lijkt er namelijk op dat de film het niet geweldig gaat doen aan de box-office, voor verschillende redenen.

Een reden is dat J.K. Rowling zich meerdere malen controversieel heeft uitgelaten over transgenders, iets waardoor sommige mensen het derde Fantastic Beasts-avontuur al niet meer willen zien. Anderen vinden het juist weer belachelijk dat Johnny Depp vervangen werd door Mads Mikkelsen na zijn lastige scheiding met Amber Heard. Nu laat de iconische regisseur John Waters zich over de situatie uit.

Vandaag de dag
Waters, o.a. bekend van cult-films als Hairspray en Pink Flamingos, laat zich eerst uit over hoe de cinema is veranderd: "De nieuwe generatie filmmakers gaan anders om met grootschalige producties. Het is niet meer dezelfde textuur. Ook het publiek is anders. Nu wil iedereen in gigantische zalen zitten terwijl ze kijken naar films die bomvol CGI zitten. Ik vind de oubollige special-effects zelf nog steeds leuker".

Ook zegt de regisseur dat hij last heeft gehad van de cancelcultuur, al was dat vroeger wel heel anders: "Ik had vroeger problemen met het maken van mijn films. Het was toen nog het rechts dat mij wilden censuren. Nu is dat niet meer het geval. Ik word niet meer gecensureerd, tenzij het om jonge, woke liberalen gaat. Ik probeer echter altijd humor te gebruiken om alles in perspectief te plaatsen: waarom is iets wel of niet oké? De enige manier om dat te doen is met humor".

Wel en niet
Waters is zelf dan ook niet zo'n fan van de cancelcultuur, al zegt hij wel dat hij J.K. Rowling zou willen 'cancelen' voor haar uitspraken. Voor Depp neemt hij het echter wel op: "Bijna elke Hollywoodster zou met terugwerkende kracht gecanceld kunnen worden. Ik zou zelf ook wel een aantal mensen willen cancelen, maar nooit Johnny".

De twee bekendheden maakten samen de film Cry-Baby en daar heeft Waters alleen maar goede herinneringen aan overgehouden: "Ik ken Johnny al een lange tijd en ik heb hem nog nooit een vrouw slecht zien behandelen, en dat terwijl ik heb drugs met hem gedaan en samen dronken zijn geweest!"

NieuwsFilm

meest populair