Demi Moore: "Regisseur Lyne ging als een gek te keer tijdens mijn intense seksscène"

Demi Moore: "Regisseur Lyne ging als een gek te keer tijdens mijn intense seksscène"

Moore deed al eerder een boekje open over de filmmaker maar hij is het volledig met haar eens.

Regisseur Adrian Lyne is voornamelijk bekend van al zijn erotische thrillers. Zo zitten er heel wat 'spannende' scenes in zijn films als 9 1/2 Weeks, Fatal Attraction, Indecent Proposal en de recente Deep Water. Nu blijkt het erop dat Lyne tijdens deze scenes wel merkwaardig te werk gaat.

De regiemethode van Lyne lijkt namelijk behoorlijk onconventioneel te zijn. In plaats van dat hij zich stilhoudt, moedigt hij zijn acteurs namelijk luidkeels aan terwijl ze van de bil gaan. Hier schreef Demi Moore al over in haar autobiografie, die in 2019 uitkwam.

Speciaal
Moore moest een seksscène opnemen met Woody Harrelson, maar tijdens de opnames hiervan hield Lyne maar niet op met praten. Zo schrijft Moore: "Hij was de hele tijd bezig. Hij was bijna niet eens meer praten maar gewoon roepen. Hij schreeuwde dan ook dingen als "Ja, lekker smerig!" en "Oh God, daar krijg ik een stijve van!" Hij was gewoon als een bezetene aan het schreeuwen over erecties..."

Hoewel de bekende actrice dit in de eerste instantie behoorlijk gênant vond, hielp het haar ook ergens wel: "Zulke scenes blijven toch wel lastig om op te nemen. Toen ik eenmaal aan zijn geschreeuw gewend was geraakt, was het ergens ook wel goed voor. Omdat Adrian zich zo liet gaan, leidde het bij mij de aandacht af van mijn eigen ongemakkelijkheid!"

Normaal
Lyne vindt dit zelf ook de normaalste zaak van de wereld. Tijdens een recent interview om Deep Water te promoten liet hij zich erover uit: "Ik ben altijd al van mening geweest dat er iets mis is als acteurs het in volledige stilte doen. Of met veel tegenzin, terwijl ze zich afvragen of hun kont er goed uitziet en hun dijen nog wel strak zijn. Daarom gedraag ik me dus een beetje als een soort cheerleader. Soms juich ik hen dan toe: "Ja, dat ziet er goed uit!" Je voelt dan dat hun zelfvertrouwen toeneemt en dan zien de scènes er ook gewoon beter uit!"

Deep Water was Lyne's eerste film in twintig jaar. Hij vond het dan ook een merkwaardige ervaring: "Het is een bizarre film, zonder twijfel de vreemdste die ik ooit heb gemaakt. Het was eveneens de eerste keer dat ik beroep deed op een intimiteitscoach, maar ik had daar wel bedenkingen bij. Het impliceert een gebrek aan vertrouwen, wat ik haat. Vertrouwen is alles wat ik heb tussen mij en mijn acteurs: zij vertrouwen mij en ik vertrouw hen, volledig. Uiteindelijk verliep het toch allemaal vlekkeloos!"

NieuwsFilm

meest populair