Keanu Reeves wordt nu compleet geboycot in China

Streamingdiensten aldaar bieden zijn films niet meer aan.

Hoewel Keanu Reeves een van de meest geliefde filmsterren is, worden zijn films momenteel verwijderd van streamingdiensten in China. Dat ligt in lijn met het eerdere besluit om de film The Matrix Resurrections uit de bioscoop te halen in het land.

Eerder deze maand toonde Reeves publiekelijke steun voor Tibet. Hij nam deel aan een benefietconcert voor Tibet House, een non-profit die geassocieerd is met de Dalai Lama. Die strijdt nog altijd voor onafhankelijkheid voor het land, wat afgewezen wordt door China. Dat gebruikt censuur om te laten zien hoe erg het oneens is met de standpunten van Reeves.

Keanu Reeves cancellen
De Los Angeles Times meldt dat heel wat films van Reeves deze week begonnen te verdwijnen van Chinese streamingdiensten.

Er kan geen content meer gevonden worden op zijn naam en films als The Matrix, Speed en Bill & Ted's Excellent Adventure zijn ook verwijderd van streamingdiensten in het land.

Dat in China deze lijn gekozen wordt, ligt in lijn der verwachtingen als je kijkt naar de censuur die het land toepast op alles wat het als 'dissidente' meningen beschouwt. Voor Amerikaanse productiemaatschappijen is het moeilijk, want het land is goed voor hoge opbrengsten en een film daar uitbrengen is niet eenvoudig.

NieuwsFilm

meest populair