Zelfs de VFX-artist van 'Black Panther' vond de eindstrijd lelijk gemaakt

Zelfs de VFX-artist van 'Black Panther' vond de eindstrijd lelijk gemaakt

Black Panther had wel erg slechte CGI aan het einde.

Black Panther VFX-artist Todd Sheridan Perry vertelde tijdens een interview de special effects van het eindgevecht tussen T'Challa en Killmonger in de Marvel Studios-film matig te vinden. Dat ondanks het feit dat Perry er zelf ook aan had meegewerkt.

Tijdens een interview met de site Inverse vertelde Perry dat dat VFX-bedrijven vaak niet genoeg tijd krijgen om het werk dat hen toegewezen is helemaal goed af te ronden. Dat zorgt voor VFX-shots en -effecten die er wat onrealistisch uitzien.

Black Panther-effecten
"Het hangt echt af van de beslissingen van een studio. Die bepaalt de releasedatum en werkt dan vanaf daar terug. Er is dan niet genoeg tijd om de ambitie van het project te vervullen," aldus Perry.

Dat er te veel druk op Black Panther staat, blijkt wel uit het gevecht tussen T'Challa en Killmonger in de vibranium-mijnen van Wakanda. Critici en het publiek waren het zo'n beetje universeel eens dat ze er behoorlijk onnatuurlijk uit zagen.

Volgens Perry kwam dat doordat Marvel Studios vrij laat in het proces besloot het eindgevecht over een andere boeg te gooien. Daardoor was er te veel werk om het geheel op tijd af te maken. Tegelijk is het niet zo dat Marvel zijn Method Studio slechts zes weken had gegeven (dat gerucht ging enige tijd rond).

"Het gevecht tussen Black Panther en Killmonger was altijd gepland en had al een previsualization gekregen. Maar het stammengevecht daarboven voelde niet groot genoeg. Marvel zei altijd dat het wilde dat het gevecht episch zou zijn, en dat het zou voelen alsof er honderden mensen vochten."

Method Studio realiseerde zich dat het te veel was om zowel het gevecht in de mijnen als op de vlaktes van Wakanda te animeren. En dus huurde men ook DNEG in, wat problematisch was omdat DNEG weer andere software gebruikte.

"Zij hadden niet de tijd om hun shots zoveel bij te schaven als andere bedrijven die al zeven of acht maanden aan de film werkten dat wel hadden. Ik wil niet zeggen dat DNEG een slecht bedrijf is - ze hebben een kast vol Oscars. Ze namen het gelukkig aan en hebben het geregeld. We hadden dit anders niet voor elkaar gekregen."

NieuwsFilm

meest populair