James Bond-franchise krijgt een toffe terugblik van de Oscars

James Bond-franchise krijgt een toffe terugblik van de Oscars

De video kan je hier zien.

Vandaag is de speciale montage die tijdens de Oscars vertoond werd ter ere van de zestigste verjaardag van de James Bond-franchise op het internet gezet.

Het eerste boek van Ian Fleming, Dr. No, verscheen in 1958 en vier jaar later gaf Eon Productions de eerste 007-film vrij met Sean Connery als de inmiddels iconische superspion. De franchise omvat al vijfentwintig films en zes acteurs hebben de rol van James Bond gespeeld, waarvan de laatste natuurlijk Daniel Craig is.

Zestig jaar James Bond
Craig werd dit jaar de langstdienende James Bond-acteur en speelde het personage maar liefst 15 jaar, tussen 2006 en 2022. No Time to Die was zijn laatste film als 007 en eentje die meteen iets unieks deed voor de franchise.

De tijd van Craig als James Bond heeft heel wat films in de franchise geëerd, en bracht onder meer de iconische Aston Martin DB5 terug, en de schurk Blofeld. Er zijn dus heel wat iconische momenten in de franchise, die allemaal wel voorbij komen in de clip die tijdens de Oscar-uitreiking vertoond werd.

De video laat heel wat memorabele en actievolle scènes zien, en toont de zes acteurs die het personage gespeeld hebben.

Check hieronder de James Bond-video:



NieuwsFilm

meest populair