Oorspronkelijk 'No Time to Die'-schrijver vertelt waarom hij vertrok bij de Bond-film

Oorspronkelijk 'No Time to Die'-schrijver vertelt waarom hij vertrok bij de Bond-film

James Bond moest het zonder John Hodge doen.

Oorspronkelijk zou John Hodge het script van No Time to Die maken, waar hij samen met Danny Boyle voor aangetrokken was. De nieuwe film in de franchise is de afsluiter van de tijd van acteur Daniel Craig in de rol en de vijfentwintigste in de franchise als geheel.

In No Time to Die zien we hoe James Bond het opneemt tegen de maniakale terrorist Lyutsifer Safin. Die wil wraak nemen tegen Spectre. Aan Bond de taak om samen met CIA-agent en zijn goede vriend Felix Leiter samen te werken om Safin te stoppen een wereldramp te veroorzaken.

No Time to Die-vertrek
De uiteindelijke versie van No Time to Die werd geschreven door Cary Joji Fukunaga, die dat samen met Neal Purvis, Robert Wade en Phoebe Waller-Bridge deed. Met succes, want de film bracht 774 miljoen dollar op, tegen een budget van 301 miljoen dollar.

Maar eigenlijk zouden Hodge en Boyle de film verzorgen. In een interview met The Guardian legt Hodge het vertrek uit:

"Ik denk dat ze eigenlijk van mij af wilden, maar dat Danny de kogel ook nam. Gewoon degelijke Britse discretie. Ik begreep dat de twist al besloten was voordat wij aan boord kwamen, omdat Daniel Craig het graag wilde. Ik denk dat voor ons de cliché was dat er sprake was van creatieve verschillen. Het voelde toen heel dramatisch, maar was gewoon een hobbel op de weg voor de Bond-franchise."

NieuwsFilm

meest populair