'Eternals' wordt Beste Film tijdens GLAAD Awards

'Eternals' wordt Beste Film tijdens GLAAD Awards

Toch nog een hoofdprijs voor de bekritiseerde Marvel-film.

Als we onder 'Awards' op de IMDb-pagina van Eternals kijken, dan zien we dat de Marvel-film maar voor weinig grote prijzen in aanmerking is gekomen, laat staan voor Beste FIlm. Nu heeft de film van regisseur Chloé Zhao toch die prijs gewonnen, tijdens de GLAAD Awards.

Voorafgaand aan de release in november 2021 werd Eternals behoorlijk onder vuur genomen en ook het publiek had moeite met de 26e film in het Marvel Cinematic Universe. De film lijkt nu de "slechtste film" in de franchise. Die titel was volgens velen in handen van Thor: The Dark Word.

Eternals nu toch Beste Film van het jaar
Eternals won de prijs Outstanding Film - Wide Release tijdens de 33e editie van de GLAAD Media Awards, prijzen die in het leven zijn geroepen om eerlijke, accurate en inclusieve representaties te erkennen en te eren van de lesbische, homoseksuele, biseksuele, transgender en queer (LHBTQ) gemeenschap en de problemen die hun leven beïnvloeden.

In Eternals is een homoseksueel stel te zien, gespeeld door Brian Tyree Henry en Haaz Sleiman. Ze hebben ook een kind. Andere genomineerde films waren Everybody's Talking About Jamie, The Mitchells vs. the Machines, tick, tick... BOOM! en West Side Story.

De prijs voor Outstanding Film - Limited Release ging naar Madres Paralelas / Parallel Mothers van Pedro Almodóvar en met onder meer Penélope Cruz. De actrice en de muziek waren genomineerd voor Oscars.



NieuwsFilm

meest populair