Oorspronkelijke 'I Am Legend'-trilogie had Will Smith laten samenwerken met de Darkseekers

Oorspronkelijke 'I Am Legend'-trilogie had Will Smith laten samenwerken met de Darkseekers

Vampiers en mensen...

I Am Legend stond ooit gepland als een filmtrilogie. We zouden uiteindelijk hebben gezien hoe Will Smiths Neville zou samenwerken met de Darkseekers. In dit artikel leggen we je uit wat de plannen waren.

Of er nog een I Am Legend-vervolg komt is onzeker. Immers is het de bedoeling dat Will Smith samen met Michael B. Jordan te zien is in de film, maar de status van Smith in Hollywood is op dit moment op zijn minst een bedenkelijke.

I Am Legend-vervolg
In het oorspronkelijke I Am Legend was het idee dat we zouden zien hoe Neville erachter kwam dat de Darkseekers in werkelijkheid zelfbewust waren. Ze hadden emoties en vielen Neville's schuilplaats alleen maar aan om een van hun soortgenoten te redden.

In dat alternatieve einde zagen we hoe Neville, Anna en Ethan de stad verlaten om te vertrekken naar een onbekend gebied. Schrijver Mark Protosevich, die ooit de opdracht had gekregen om een mogelijke trilogie te maken, onthulde zijn plannen.

In de tweede I Am Legend-film zouden we hebben gezien hoe Neville en de anderen zoeken naar overlevenden en hen vinden in een gevangenis. "Neville realiseert zich dat, ondanks het verlangen van de overlevenden om een nieuwe all-American thuisstad op te richten, er een duistere onderbuik in hun wereld zit. Er is geen echte individuele vrijheid en veel van de burgers in leiderschapsrollen onderwerpen mensen die het met hun oneens zijn en ze genieten ervan de geïnfecteerden te martelen."

Neville wordt voor dood achtergelaten in New York, waar het alfamannetje van de Darkseekers hem redt. Zij blijken een eigen beschaving te hebben ontwikkeld, maar hun kinderen sterven en ze hebben de hulp van Neville nodig om hen te redden. Vervolgens zouden Neville en de Darkseekers samenwerken om de mensen van de gevangenis te redden van de kwaadaardige menselijke overheersers.

In de derde film zouden we hebben gezien dat de vampiers de volgende stap in de menselijke evolutie zijn. Neville is een van de laatst overgebleven mensen, en wordt uiteindelijk de mythe die vampiers ooit waren.

Uiteindelijk werd voor I Am Legend een alternatief einde gekozen dat liet zien hoe Neville om het leven kwam. De vraag is hoe, mocht het vervolg er nog komen, men hiermee verder gaat.

NieuwsFilm

meest populair