Millie Bobby Brown (Stranger Things) wil niet meer geseksualiseerd worden

Millie Bobby Brown (Stranger Things) wil niet meer geseksualiseerd worden

Zelfs voor haar 18de had de jonge actrice er al last van.

Millie Bobby Brown werd eerder dit jaar 18, maar ze brak al door op 12-jarige leeftijd in de populaire Netflix-serie Stranger Things. In een keer was de jonge actrice wereldberoemd, maar dit was niet altijd even leuk.

Op jonge leeftijd kreeg Brown al te maken met de nodige haatberichten en werd ze zelfs van Twitter weggepest. Nu, tijdens een recente podcast, zegt de actrice dat ze ook al jarenlang als tiener geseksualiseerd werd.

Misselijkmakend
Zo zegt Brown: "Het is natuurlijk wel lastig dat alles wat ik doe meteen wordt gedeeld met de wereld. Ook merk ik dat ik nu, na mijn 18de verjaardag, nog meer geseksualiseerd word. Ik zie namelijk een duidelijk verschil met hoe mensen tegen me praten en hoe ik word beschreven in de pers en de media. Dat is gewoon vies".

De actrice had er zelfs al last van voor haar 18de: "Ik heb nu ook al de nodige Hollywood-ervaring en ik weet dat er veel jonge meisjes geseksualiseerd worden. Daar heb ik zelf ook al lang mee te maken gehad, en helaas nog steeds...".

Problemen
Zo kwam Brown flink onder vuur te liggen toen ze als minderjarige een laag uitgesneden jurk droeg tijdens een prijsuitreiking. Ook hier blikt ze op terug: "Ik dacht toen echt: 'Waarom moeten we het hier over hebben? We zouden het moeten hebben over de ongelofelijke mensen die aanwezig waren bij de prijsuitreiking en natuurlijk de winnaars, niet over een jurk!'"

Het is niet de eerste keer dat Brown het heeft over seksualisering. Toen ze net 16 was geworden, deelde ze nog een bericht waarin ze zei dat ze behoorlijk gefrustreerd werd door alle ongepaste opmerkingen, seksualisering en onnodige beledigingen, die haar niet alleen pijn doen maar ook onzeker laten voelen.

NieuwsFilm

meest populair