We hoeven ons geen zorgen te maken over 'Indiana Jones 5'

We hoeven ons geen zorgen te maken over 'Indiana Jones 5'

We krijgen een authentieke Indiana Jones-film te zien volgens Mads Mikkelsen

Toen Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull in 2008 verscheen was er flink wat kritiek te horen. Het plot, de actie en zo nog wat dingen (een koelkast?) zouden totaal niet bij de filmreeks passen. Het volgend jaar te verschijnen deel vijf gaat het anders doen.

In gesprek met The Hollywood Reporter heeft acteur Mads Mikkelsen (Casino Royale, Doctor Strange), die zijn debuut maakt in de filmreeks, aangegeven dat we in Indiana Jones 5 het ouderwetse Indy-gevoel terug kunnen verwachten.

Terug naar Raiders of the Lost Ark
"Raiders of the Lost Ark is een van mijn favoriete films, en het straalde helemaal die gouden periode van feuilletons uit de jaren veertig uit. En dat zit ook in de vijfde film," zei Mikkelsen in gesprek met THR.

"Ze gaan volop terug naar de eerste en tweede film en brengen dat originele gevoel terug, de originele Indy, iets compacts en episch... Het voelt als een Spielberg-film. Het is duidelijk dat James de film met dezelfde visie maakt," voegde Mikkelsen toe.

Met James verwijst de acteur naar regisseur James Mangold (Ford v. Ferrari, Logan) die de klus overnam van producent Steven Spielberg. Indy 5 staat gepland voor 30 juni 2023.

NieuwsFilm

meest populair