Ex-assistent Amber Heard in rechtszaal: "Ze was een vreselijke baas"

Ex-assistent Amber Heard in rechtszaal: "Ze was een vreselijke baas"

Katherine James verklaarde nooit enig geweld te hebben waargenomen tussen Amber Heard en haar ex Johnny Depp.

Katherine James, de oud-assistente van Amber Heard, had donderdag weinig goede woorden over voor haar oude baas tijdens haar getuigenverhoor in de smaadzaak die Heards ex Johnny Depp tegen de actrice heeft aangespannen. Depp daarentegen noemt ze een 'vredig persoon'.

In de zaak draait het allemaal om een column van Heard waarin ze haar ervaringen met huiselijk geweld besprak. Dat deed ze zonder de naam van Depp te noemen, maar volgens de Pirates of the Caribbean-acteur was het duidelijk dat het stuk over hem ging.

Een van de vele getuigen die zijn opgeroepen om een verklaring of te leggen in de rechtszaal is Katherine James. Zij was tussen 2012 en 2015 de persoonlijke assistente van Heard.

Ongemakkelijke verklaring
James kwam met een voor Heard ongemakkelijke verklaring. Ze beweerde onder meer dat haar baas een keer in haar gezicht heeft getuft en ongepaste berichten naar haar heeft gestuurd.

Volgens James was Heard simpelweg geen goede en prettige werkgever. "Ik werd zwaar onderbetaald voor alles wat ik wel niet moest doen", verklaarde zij via een videoverbinding.

"Toen ik haar eens vraag naar de mogelijkheden van een salarisverhoging, stond ze op, kwam ze recht voor me staan en spuugde ze me in m'n gezicht. Hoe durfde ik daarom te vragen, zei ze me".

De actrice zou haar assistente vaak zo brutaal hebben behandeld. "Ze schreeuwde naar me door de telefoon en stuurde me dag en dag ongepaste berichten die nergens op sloegen".

Geen geweld meegemaakt
Ook ging James in op de beschuldigingen van huiselijk geweld die Heard heeft geuit tegen haar ex-man. Ze zei Depp als een "vredig persoon" te kennen en verklaarde nooit enig geweld vanuit zijn kant richting Heard te hebben waargenomen in haar tijd als persoonlijk assistente. Dat geldt ook voor Heard zelf, vertelde ze.

NieuwsFilm

meest populair