'The Batman'-film nóg succesvoller dan vooraf gehoopt

'The Batman'-film nóg succesvoller dan vooraf gehoopt

De beroemde misdaadbestrijdende 'vleermuis' sleept een monsterbedrag binnen met zijn nieuwste film.

The Batman is sinds gisteren niet alleen in de bioscoop te zien, maar ook te streamen voor mensen met een abonnement op streamingdienst HBO Max.

De film blijkt intussen nog altijd goed te scoren aan de wereldwijde box office. De film The Batman betrad zijn zevende weekend aan de wereldwijde box office. En werd de vijfde film sinds eind 2019 die de grens van 750 miljoen dollar wist te bereiken. Bovendien is het slechts de derde productie uit Hollywood die dit doet.

The Batman is een succes
Natuurlijk was Spider-Man: No Way Home momenteel de meest succesvolle film in de bioscoop sinds het begin van de pandemie. Dat doet echter niet af aan de goede prestaties van de filmrelease.

Andere producties die goed scoren, zijn de Chinese films The Battle at Lake Changjin en Hi, Mom. Die verdienden allebei meer dan 99 procent van hun verdienste (van respectievelijk 902 miljoen dollar en 822 miljoen dollar) in China.

Enkel No Time to Die wist buiten Spider-Man: No Way Home een betere prestatie neer te zetten. Distributiechef Jeff Goldstein van Warner Bros. was uiteraard erg blij:

"De ongelooflijke reactie die we in bioscopen door het hele land gezien hebben, bewijst zowel de voortdurende kracht van deze iconische DC-superheld en de grote lust van het publiek om geweldige films in de bioscoop te ervaren. We feliciteren iedereen die betrokken was bij het bereiken van deze indrukwekkende mijlpaal."

NieuwsFilm

meest populair